VDL 0970 sml

Bas

Engineer / Ontwerper

Mijn sollicitatiegesprek voerde ik in een kasteel

"Begin 2022 begon mijn avontuur bij DIA Groep. Ik kon het werk gaan doen dat ik leuk vind, zoals het berekenen en simuleren van installatieconcepten van gebouwen. Door middel van een 3D-model die je zelf kunt tekenen of kunt inlezen vanuit verschillende tekenpakketten komen nauwkeurige berekeningen tot stand. Het bedenken en ontwerpen van gebouwinstallaties is eigenlijk als een puzzel. Het geeft mij voldoening als alle puzzelstukjes weer op de juiste plek liggen en de puzzel compleet is."


Technisch blijven leren

“Na de basisschool ben ik meteen naar de technische school in Velsen gegaan. Daar kwam ik in aanraking met installatietechniek en dat vond ik meteen al prachtig. Omdat ik ook een goede theoretische basis belangrijk vond, ben ik doorgestroomd naar de MTS en heb ik later veel verdiepende cursussen gevolgd. Met veel plezier heb ik twee post-hbo opleidingen in luchtbehandelingstechniek en regeltechniek afgerond. En ik heb mijn diploma’s gehaald voor het ontwerpen van bodemenergiesystemen.”

 

Een sollicitatiegesprek op stand

“Via de website heb ik bij DIA Groep gesolliciteerd en de volgende dag is meteen een gesprek ingepland. Tijdens mijn sollicitatie heeft eigenaar Roy de Bruijn flink uitgepakt. Ik werd door een privéchauffeur thuis opgehaald en kon tijdens de autorit online kennismaken met mijn nieuwe collega’s. Het gesprek werd daarna in stijl gevoerd bij kasteel Marquette in Heemskerk. Na een bezoek op kantoor Haarlem wist ik het zeker, hier wil ik aan de slag. En ik ben nog steeds heel blij met die keuze!”

Het bedenken van een gebouwinstallatie is als een puzzel die je moet leggen

Rekenen is weten

“Mijn werkmotto is ‘rekenen is weten’. In mijn werk blijf ik altijd bij de basis en denk ik in oplossingen. Gelukkig denken mijn collega’s met mij mee. Want samen staan we sterk bij DIA Groep. Ik kan gelukkig altijd op mijn collega’s bouwen.”

 

Huis verduurzamen

“Iedere dag fiets ik lekker door de polder naar het werk. In een mooie omgeving werk ik aan leuke en diverse projecten. Ik geniet ervan om een ontwerptraject van start tot eind te begeleiden. Ik kan mij helemaal verliezen in het berekenen, tekenen en modelleren. In mijn vrije tijd geniet ik heel erg van mijn gezin. Ik klus graag rond het huis. Ik ben nu zelfs bezig ons huis te verduurzamen.”