Ricardo van Meerten

Ricardo van Meerten

Commercieel directeur / Adviseur

Bouwen aan de toekomst van verduurzamen

"In de zomer van 2018 is DIA Groep op mijn pad gekomen. Het kennismakingsgesprek met directeur Roy de Bruijn was voor mij de bevestiging dat ik goed zat. We voerden een prettige discussie met als onderwerp de verduurzaming van vastgoed. Er was meteen een klik en een match in visie. Een paar uur later had ik mijn contractvoorstel binnen. Roy en ik kunnen goed sparren en samen kregen we al snel nieuwe ideeën voor De Installatieadviseur, nu DIA Groep. Zo zijn we verder gaan bouwen."


“Binnen de groep ben ik als commercieel directeur verantwoordelijk voor de sales activiteiten en richt ik mij als projectadviseur voornamelijk op de energiestudies. Ik werk iedere dag op het snijvlak van commercie en techniek. Dit is voor mij de perfecte mix om de integrale dienstverlening van DIA Groep onder de aandacht te brengen.”

 

Perfecte mix van commercie en techniek

“Als kleine jongen was ik al gek op techniek. Ik haalde alles uit elkaar, om het daarna weer in elkaar te zetten. Op de middelbare school was de keuze voor het profiel Natuur en Techniek snel gemaakt. Maar ook de commercie trok mij. Ik ging werken in een winkel. Verkocht technische producten, was altijd op zoek naar verbetering en wilde het verschil maken. In 2008 kwam installatietechniek op mijn pad. Daar kwamen mijn passies commercie en techniek pas echt samen. Bij verschillende organisaties vervulde ik de rol van accountmanager. Op die manier leerde ik DIA Groep kennen.

 

Je kunt jezelf zijn

“Bij DIA Groep ervaar ik directe en korte lijnen. Je kunt jezelf zijn. Wie je ook bent, wat je ook doet. En we doen het als team. Samen. Iedere collega is een belangrijke schakel in het proces.”

Iedere collega van DIA Groep is een belangrijke schakel in het proces.

Samen bereiken we meer

“Iedere dag help ik klanten de wereld beter te maken. Dit bereik ik door samenwerking. Met mijn collega’s, opdrachtgevers en hun aannemers. Door op alle fronten samen te werken bereiken we resultaat, want ik kan het niet alleen. Het liefste kijk ik met de klant vanuit hun vraagstukken naar de toekomst. En bepalen we gezamenlijk de strategie om duurzaamheid te realiseren.”

 

Gezin voorop

“Mijn werkweken heb ik rondom het rooster van mijn vrouw gepland. Hierdoor ben ik er voor mijn kinderen als ze uit school komen. Ik kan zelf mijn dagen bepalen en indelen. Ik voel vrijheid. Met mijn gezin ga ik er graag op uit. Samen zijn en tijdens een stedentrip nieuwe plekken ontdekken. Lekker eten, genieten en luisteren naar muziek. Altijd en overal muziek!