1516942082919

Sandor Wit

Ontwerper

Techneut in hart en nieren. Van E naar W en van W naar Sprinkler

"Door de Watertoren, één van de markante gebouwen in Assendelft, heb ik Roy leren kennen. Roy had zelf een video gemaakt van dit bijzondere gebouw en dat triggerde mij en was eigenlijk de aanleiding om nader kennis te maken met elkaar. Kopje koffie, broodjes en een goed gesprek, het klikte gewoon. Op 1 december 2022 ben ik gestart als Engineer en heb direct een mooi project opgepakt. Kortom: gewoon meteen vol aan de slag. De Watertoren ligt ook heel dicht in de buurt van waar ik woon; ook dat was wel een handige bijkomstigheid. Weinig reistijd, mooi kantoor om te werken en dagelijks contact met mijn collega’s. Extra impulsen die het plaatje voor mij om voor DIA groep te kiezen wel nog aantrekkelijker hebben gemaakt; een extra plusje erbij en het bevalt me prima."


Wat deed ik hiervoor? Ik ben ooit begonnen in de elektrotechniek (HTS elektrotechniek), toen de overstap gemaakt naar werktuigbouwkunde (WTB installaties). Toen ik startte begon ik bij een installateur, daarna een adviesbureau en vervolgens weer als ontwerper bij verschillende installateurs en adviesbureaus. Het blijft altijd voor mij een puzzeltje om de beste oplossing voor een opdrachtgever uit te vogelen. Ik bedoel daarmee; geen enkel project is hetzelfde. Ook al opereer ik in eenzelfde segment (bijvoorbeeld kantoren), dan toch blijkt dat er elke keer weer een detail anders is. En daar ben ik expert in: details tot op de bodem uitzoeken, dat is wel mijn ding. In de techniek is het een kleine wereld, je komt elkaar sowieso weer een keer tegen. De essentie is dat experts doordat ze voor en bij opdrachtgevers aan een project werken, wel altijd open vizier hebben voor o.a. ontwikkelingen die zich afspelen op de markt op het gebied van Sprinklerinstallaties. Je hebt af en toe wat dingen die wel veranderen, maar dat zijn geen enorme veranderingen. Eigenlijk heb je 3 insteken : gelijkwaardigheid oplossing vanuit het bouwbesluit, eis vanuit de verzekering, klantwens voor mede het voortbestaan van het bedrijf. Als een Sprinklerinstallatie vereist is, moet dit voldoen aan de regelgeving die wordt aangestuurd door de certificeringseisen van CCV.

 

Als ik kijk naar de tijd die ik nu bij DIA groep werkzaam ben, heb ik een project onderhanden wat grotendeels een monumentaal pand is. Ik zie deze opdracht eigenlijk tweeledig: natuurlijk de goede sprinkler oplossingen aanbieden, maar eigenlijk nog interessanter voor mij is de scheidslijn tussen de architectuur en de technische oplossing. Architecten gaan bij hun ontwerp vaak uit van zichtlijnen. Maar…de techniek zal toch ergens in het pand verweven moeten worden en dat is niet altijd in lijn met de zichtlijnen die de architect voor ogen heeft. Ik vind het leuk om precies dat gebied waarbij we elkaar treffen aan te pakken en opgelost te krijgen.