01-07-2024 | blog | Renovatie, Nieuwbouw, Werktuigbouwkundige installaties, Elektrotechnische Installaties

Summer State of Mind

De zomer is een kans voor een andere gemoedstoestand. Het is een uitnodiging voor een frisse blik. Het is een tijd voor uitbreiding in plaats van beperking. De zomer nodigt ons uit om omhoog te kijken, naar buiten te kijken en uiteindelijk naar binnen te kijken. Of de zomer voor u nu al is begonnen of nog een maand duurt, wat gaat u doen om ervan te genieten en een zomerse gemoedstoestand te vinden? Het hebben van een actieve tegenwoordigheid van geest helpt ons veel situaties te redden en helpt ons om te multi-tasken en veel taken tegelijk uit te voeren zonder veel pauze te nemen. Dit verbetert uw efficiëntie bij het uitvoeren van uw werk en zorgt ook voor meer effectiviteit en productiviteit. De verhoogde blootstelling aan de zon verhoogt onze vitamine D-spiegels en kan zelfs de stemming verbeteren, wat leidt tot een betere geestelijke gezondheid.

Hoe de zomer de geestelijke gezondheid beïnvloedt

Eén van de belangrijkste manieren waarop de zomer kan helpen bij de geestelijke gezondheid is door de zon. Vanwege het warmere weer brengen velen van ons in de zomer meer tijd buiten door, en schijnt de zon langer dan in andere seizoenen. De verhoogde blootstelling aan de zon verhoogt onze vitamine D-spiegels en kan zelfs de stemming verbeteren, wat leidt tot een betere geestelijke gezondheid. Door tijd in de zon door te brengen, zorgt u er ook voor dat uw lichaam 's nachts meer melatonine (slaaphormoon) aanmaakt, waardoor u beter kunt slapen en u zich over het algemeen beter voelt. Hoewel er enkele stressoren zijn die uniek zijn voor de zomer, zoals het gevoel overweldigd te zijn door de hoeveelheid activiteiten en wellicht minder slaap krijgen, is het voor de meeste mensen een goede tijd voor de balans terugbrengen in onze geestelijke gezondheid. Daarom is het een goed moment om gewoonten vast te stellen en je voor te bereiden op de komende maanden, die kouder en minder energierijk zullen zijn.

Gewoonten vormen

Stel grenzen. Uhoeft niet ja te zeggen tegen elke kans die u krijgt. Zoek naar de activiteiten en plannen die u het beste lijken en neem pauzes wanneer u die nodig heeft. Kijk eens naar uw slaapritme. Door een consistent slaapschema aan te houden, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende slaap krijgt. Een mogelijke manier om dit te doen is door met de zon te slapen. Blijf niet te lang op als het buiten donker is. Neem deel aan fysieke activiteiten. Het verbeteren van uw lichamelijke gezondheid kan grote voordelen hebben voor uw geestelijke gezondheid. Met het warmere weer komen er meer mogelijkheden om buiten te sporten. Geniet van de buitenlucht en de natuur. Stel een norm voor hoe actief u nu bent, zodat u in de toekomst (de periode na de zomer) waarschijnlijk manieren zult vinden om actief te blijven.

Uw best doen om bewust uw geestelijke gezondheid te verbeteren is nuttig, maar laat het uw plezier niet in de weg staan. Ritmes instellen, is geweldig, maar u moet ook van het leven genieten. Vind een balans tussen verantwoordelijkheid en plezier! Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn ook belangrijk in de werkomgeving. Het werken met collega’s in het team, het werken met opdrachtgevers, het kunnen bedenken van creatieve, doelgerichte oplossingen en het in balans houden van privé leven en werk.

Een positieve kijk ontwikkelen

De zomer wordt vaak geassocieerd met positiviteit, optimisme en een zorgeloze houding. Het aannemen van een zomerse gemoedstoestand betekent het cultiveren van een positieve kijk, ongeacht de omstandigheden. Net zoals de zon helder schijnt, zelfs op bewolkte dagen, kunnen we ervoor kiezen om ons op het goede te concentreren, positieve kanten op te zoeken en uitdagingen met een open mind set tegemoet te treden. Het aannemen van een positieve mind set helpt ons ook te functioneren als het geen zomer is. De zomer is een seizoen van avontuur en ontdekking. Het is wanneer we nieuwe ervaringen zoeken, naar nieuwe plaatsen reizen en uit onze comfortzone stappen. Het omarmen van een zomerse gemoedstoestand betekent het omarmen van een geest van nieuwsgierigheid en de bereidheid om te verkennen. Het gaat over het uitproberen van nieuwe activiteiten, het ontdekken van nieuwe hobby’s en het zoeken naar groeimogelijkheden. Het aannemen van een zomerse gemoedstoestand betekent het koesteren van onze relaties. Het gaat over het creëren van een gemeenschapsgevoel, het verspreiden van vriendelijkheid en het optimaal benutten van onze verbindingen met anderen. Het omarmen van een zomerse gemoedstoestand stelt ons in staat onze batterijen op te laden.

De zomer is niet slechts een seizoen dat zich beperkt tot een paar maanden van het jaar; het is een gemoedstoestand die we door alle seizoenen heen kunnen dragen. Door het huidige moment te omarmen, een positieve kijk te cultiveren, avontuur te omarmen, verbindingen te koesteren en prioriteit te geven aan zelfzorg, kunnen we ons leven beïnvloeden met de energie, levendigheid en fun die de zomer met zich meebrengt. Laten we dus de zomerse gemoedstoestand omarmen!

Bij de DIA Groep vinden wij werkgeluk als creatieve energiebron enorm belangrijk. De ingenieur als mens en het familiegevoel van ons team staan bij ons op één. Bij de DIA Groep is er ruimte voor een goede balans tussen werk en privé leven.

images9