Nieuws
-
Het meest duurzame gebouw kan een gebouw zijn dat al gebouwd is
Duurzaamheid is een van de vijf pijlers van het Actiekader voor Cultureel Erfgoed, waarin het potentieel ervan wordt benadrukt om het sociaal kapitaal te vergroten, de economische groei te stimuleren en de duurzaamheid van het milieuveilig te stellen....
-
PERSBERICHT
De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V. wordt onderdeel van de De Installatie Adviseur B.V. (DIA Groep)
-
Het grote geheel: Gebouwen – een belangrijke bepalende factor voor de Gezondheid
Gebouwen: ze geven dagelijks vorm aan onze gezondheid en ons welzijn, ongeacht of we het hebben over huizen, scholen, werkplekken, gezondheidszorginstellingen, universiteiten, winkelcentra of gebouwen die voor religieuze of recreatieve doeleinden worden gebruikt.
-
NTA 8800-De Energie Prestatie Adviseur
De energieprestatie (EP) van een gebouw wordt vastgesteld met de bepalingsmethode NTA8800. De methode is gebaseerd op de Europese CEN-normen. Deze methode is geschikt voor alle typen gebouwen: bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw.
-
Structureel 100.000 nieuwe woningen per jaar?
Het kabinet zet in op het structureel bouwen van 100.000 nieuwe woningen per jaar. De komende vijf jaar wordt € 5 miljard euro beschikbaar gesteld voor woningbouw en €2,5 miljard voor infrastructurele ontsluiting.
-
Waarom een duurzame installatie?
Duurzame installaties spelen een steeds prominentere rol in onze samenleving, waarbij technologieën zoals luchtwarmtepompen, warmteterugwinningssystemen (WTW) en zonnepanelen centraal staan in het streven naar energie-efficiëntie en milieubewustzijn.
-
Brandweerbaarheid en duurzaamheid in gebouwen: initiatieven en toekomstige richtingen
Brandweerbaarheid en duurzaamheid in gebouwen hebben een gemeenschappelijk doel
-
Richtlijn energieprestatie van Gebouwen – EPBD – Energy Performance of Buildings Directive
De Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen (EPBD) draagt rechtstreeks bij aan de energie- en klimaatdoelstellingen van de EU door te streven naar een volledig koolstofvrij gebouwenbestand in 2050. Gebouwen zijn de grootste verbruiker van energie in Europa. De bouwsector is daarom van cruciaal belang voor het verwezenlijken van de energie- en klimaatdoelstellingen van de EU.
-
Wintermaanden en Werktuigbouwkundige Installaties
De winter brengt niet alleen koude temperaturen, maar ook specifieke uitdagingen voor werktuigbouwkundige installaties. In de winter is het niet alleen van belang om alert te zijn op potentiële gevaren, maar ook om proactief te zijn in het onderhoud van deze installaties. Dit seizoen brengt unieke uitdagingen met zich mee, zoals de impact van lage temperaturen op elektrische apparatuur. Een grondige inspectie en regelmatig onderhoud kunnen helpen om eventuele problemen veroorzaakt door koude weersomstandigheden voor te zijn.
-
Elk bouwproject is Teamwork
Bouwen doe je samen. Dat klinkt heel logisch, maar de praktijk wijst uit dat samen werken aan een bouwproject lang niet altijd betekent dat men ook goed samenwerkt.
-
Na de zomervakantie weer aan het werk
Een zomervakantie kan wonderen doen voor gezondheid en welzijn. Maar aan de andere kant zijn niet alle vakanties altijd herstellend en voor sommigen kan het een uitdaging zijn om weer aan het werk te gaan. Daarom is het belangrijk dat je nadenkt over weer aan het werk gaan na een vakantie.