restaurant house of bird diemerbos voorzijde 1210

House of Bird

  • Type gebouw: Horeca vastgoed
  • Specialisme: Installatie Advies
  • Opdrachtgever: House of Bird
4444

House of Bird

Voor de nieuwbouw van het restaurant en proeflokaal van Bird Brewery heeft DIA Groep de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie ontworpen. Na vastlegging van het Technisch Programma van Eisen zijn de ruimteclaims bepaald en de stukken voor de omgevingsvergunning opgesteld.

House of Bird is dé officiële brewpub van Bird Brewery. Tijdens de bouw lag de focus op duurzame oplossingen, circulaire bouw en een perfecte inpassing in de natuur.

 

Opgaan in het Diemerbos

House of Bird een duurzaam en circulair gebouw dat perfect in het Diemerbos opgaat
Voor de nieuwbouw van het restaurant en proeflokaal van Bird Brewery is De Installatieadviseur gevraagd om de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie te ontwerpen. Hiervoor hebben wij na vastlegging van het Technisch Programma van Eisen de ruimteclaims bepaald en zijn de stukken voor de omgevingsvergunning opgesteld.

 

Technische installatie onderdeel van inrichting

Om aan de duurzaamheid wensen te voldoen zijn de technische installatie gasloos ontworpen. De warmte- en koudeopwekking vind plaats door middel van in cascade opgestelde lucht/water warmtepompen. De afgifte vind door het gehele gebouw door middel van laagtemperatuur vloerverwarming plaatst.

De verlichting van de vergaderruimte is geheel om maat ontworpen zodat deze naadloos in het ontwerp past.

Ventilatie wordt geregeld door middel van een WTW unit welke in de technische ruimte van de nieuwbouw is geplaatst. Voor de verblijfsruimte is ervoor gekozen om de geconditioneerde lucht door middel van luchtverdeelslangen in te blazen. De WTW unit is voorzien van verwarming- en koelbatterij om ervoor te zorgen dat het hele jaar door de ventilatielucht wordt ingeblazen op ruimtetemperatuur.

 

Luchtverdeling met luchtverdeelslangen

Dat het proeflokaal geen dertien in een dozijn gebouw is zie je direct vanaf de buitenkant. Door alle ontwerp partijen is er in nauwe samenwerking een prachtig resultaat neergezet. Kijk alleen al eens naar de verlichting van de vergaderruimte, geheel om maat ontworpen zodat deze naadloos in het ontwerp past.