VDL 1088 klein gekanteld

Marcel Kok

Senior Adviseur

Je bedenkt en creëert dingen vanuit het niets

"Ik werk nu drie jaar als senior adviseur klimaatinstallaties voor nieuwbouw, renovatie en in de exploitatiefase. Bij de DIA Groep kom je nog eens ergens. De variatie van opdrachten en sectoren is groot. Ik werk voor ziekenhuizen, woningcorporaties en zakelijke dienstverleners die in grote kantoorgebouw zitten. Daar adviseer ik opdrachtgevers vooral over energiebesparing en klimaatinstallaties."


"Op de lagere school wilde ik piloot, brandweerman, politie en astronaut worden, maar ik koos uiteindelijk voor hts werktuigbouwkunde. Na een uitstapje naar een bouwkundig adviesbureau, Eneco en Simaxx (leverancier monitoringssoftware GebouwBeheerSystemen) wilde ik weer adviseur worden. Ik kende Roy de Bruijn van een eerder werk waar wij jaren geleden met elkaar te maken hadden en bij Simaxx was hij klant. De papieren waren snel geregeld."

Die vertaling van techniek naar functie en benefits voor klant en eindgebruiker vind ik echt super. Ook denk ik graag na over een goed ontwerp; je bedenkt en creëert dingen vanuit het niets.

Uitleggen

"Als adviseur mag ik managers die niet technisch geschoold zijn graag uitleggen hoe installaties in elkaar zitten en hoe ze werken. Die vertaling van techniek naar functie en benefits voor klant en eindgebruiker vind ik echt super. Ook denk ik graag na over een goed ontwerp; je bedenkt en creëert dingen vanuit het niets."

 

Innovatieve concepten

"Bij DIA Groep hebben we een fijn team van goed opgeleide professionals die hun vak verstaan en altijd verder kijken dan traditionele standaardoplossingen. Waar we innovatieve concepten en technieken kunnen inzetten, doen we dat ook. De waardering die we daarvoor krijgen geeft veel voldoening en geeft nieuwe energie om echt het verschil te maken met installatietechniek. Ik spreek mijn collega’s regelmatig om te sparren en even bij te praten. Inhoudelijk houden we elkaar scherp en we nemen altijd de tijd voor het persoonlijke gesprek."

 

Helder, beknopt en kernachtig

"Duidelijkheid is een handelsmerk van ons. Wij zijn geen adviesbureau van dikke rapporten, maar van kraakheldere onderzoeksnotities. Dit zien we en dit zijn oplossingsrichtingen. Helder. Beknopt. Kernachtig. Dat vraagt veel creativiteit en denkwerk van je, maar anders denken levert zo veel profijt op voor gebouw en mens en milieu. In al onze gebouwen zit iets van ons: slim en eigenzinnig opgelost, dat is onze kracht en handtekening."

 

Goede work-life balance

"Wat ik prettig vind aan DIA Groep, is dat we totaal niet hiërarchisch werken en dat we veel vrijheid en vertrouwen krijgen om die dingen te doen die ertoe doen. Of dat nu werk is of vrije tijd: ik kan zelf mijn tijd invullen en dat geeft een goede work-life balance. De targets en ambities liggen vast, maar hoe ik daar kom, is echt aan mij.  Management by objectives is geen loze term bij ons, maar een prettige arbeidsvoorwaarde. Ik merk dat het werkgeluk echt prioriteit heeft. Zit je goed in je vel en gaat het thuis goed, dan werk je beter. Klopt. We verdienen goed, werken thuis, op kantoor dichtbij huis en bij de klant en we kunnen vakantie of vrij nemen als jij of je gezin dat nodig hebben. Mijn gezin is heel belangrijk voor me. En in mijn vrije tijd of even tussen het werken door zit ik graag op mtb of gravelbike. Met daarna een lekkere BBQ in de tuin."