VDL 1051 sml

Raymond Droog

Engineer

Ik was altijd al aan het sleutelen

"Bijna 4 jaar werk ik alweer voor DIA Groep. Ik houd mij bezig met het ontwerpen en engineeren van elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties. Ik ben eigenlijk de hele dag bezig met technische vraagstukken. En zoek steeds naar innovatie en verbetering."


Het eerste contact 

“Met Martijn Krul deed ik de voorbereiding van een groot project. We hadden meteen een goede klik. Martijn zijn aandacht lag bij de werktuigkundige installaties in het gebouw. Mijn focus lag bij elektrotechniek. Met onze expertises, die elkaar aanvullen, waren wij in staat het gebouw te laten leven. Na het project hebben we contact gehouden en ben ik een keer een kop koffie gaan drinken bij Martijn in Haarlem. Daar is mijn tijd bij DIA Groep begonnen. 

 

Altijd al aan het sleutelen

“Dat ik technisch opgeleid ben, zal niemand verrassen. Ik was van jongs af aan altijd aan het sleutelen. Ik koos na de mavo voor de opleiding MTS elektrotechniek. Na mijn opleiding werkte ik een jaar op de tekenkamer en ben daarna ‘naar buiten’ gegaan. Om het vak op de werkvloer te leren. Ik was tekenaar, werkvoorbereider van kleine en grote projecten, service coördinator elektra en engineer. In die tijd heb ik veel mogen leren.”

Ik ging naar buiten om het vak te leren.

Collegialiteit is groot

“We staan altijd voor elkaar klaar. De collegialiteit is groot. En we delen dezelfde waarden in het werk. Afspraken kom je na en we kunnen ons helemaal verdiepen in de techniek. We zijn echte vakidioten. Als we niet linksom kunnen, gaan we rechtsom. Dat is echt DIA Groep. Er is een goede balans tussen werk en privé. Voor mij is dit heel belangrijk. Na een intensieve dag werken, zoek ik ontspanning. En die vind ik bij de voetbal en de vrijwillige brandweer.”   

 

 

Eerst het werk afmaken

“Iedere ochtend ga ik met plezier naar mijn werk. Ik mag de hele dag met techniek bezig zijn. Het allermooiste vind ik om ergens van scratch te beginnen, zoals bij Windpark Zeewolde, om uiteindelijk een goed eindresultaat op te leveren. En als de opdrachtgever tevreden is, dan ben ik dat ook. Daarom maak ik altijd eerst mijn werk af, voordat ik naar huis ga.”