Beter comfort. Energiezuiniger. Tegen lagere kosten. Het kan. Altijd.

sam te kiefte RF34t8mXTEc unsplash

Verbeterpotentieel binnen handbereik

Als alle technische installaties eenmaal draaien, dan ligt er nog een enorm verbeterpotentieel binnen handbereik. Want er kan technisch altijd meer dan je denkt: er valt veel te winnen. Juist in de exploitatiefase. Verwarming, koeling, ventilatie: het kan altijd efficiënter, stiller, schoner, comfortabeler, energiezuiniger, doelmatiger, slimmer, duurzamer en economisch rendabeler. Laat dat maar aan onze adviseurs van DIA Exploitatie Advies over. Als onafhankelijke dwarsdenkers kijken wij namelijk altijd verder, breder en dieper. Dat doen we voor culturele sector, gestapelde woningbouw, hotels, industrie, kantoren, onderwijs en zorg. En vooral voor het eindgebruik, want elk gebouw moet optimaal voor mensen en processen werken.

Second opinion nodig?

Wij zien altijd kansen

Wij zien altijd kansen voor verbetering, optimalisatie en verduurzaming. Wat de technische vraag ook is, hoe klein, groot of complex, bij DIA Exploitatie Advies kun je altijd rekenen op een helder, duidelijk en onafhankelijk advies. Wij kijken naar de samenhang tussen installaties. Naar mogelijkheden voor reparatie. Naar gebruik en verbruik. Naar ontwerp en bouw. Naar cashflow en levensduurkosten. Naar besparingen in energieverbruik. Naar doelmatiger en efficiënter onderhoud en beheer.

"De dienstverlening van DIA Exploitatie Advies is onderscheidend omdat ze vanuit een onafhankelijke hoek proberen advies te geven over wat goed is voor je bedrijf. Doordat er geen direct belang is, zijn de eventuele pijnpunten sneller bloot gelegd."

Erik-Jan Ginjaar Postillion Hotels Nederland

Geen quick fix, maar duurzame oplossingen

Belangrijk, want verbeteren en optimaliseren is bij ons nooit een quick fix, maar altijd gericht duurzaam presteren op de lange termijn. Onze adviseurs houden van complexe uitdagingen en zijn creatieve dwarsdenkers met de kennis en de drive om technische installaties beter te maken. Voor de gebruiker en voor de mensen die in een gebouw verblijven, wonen, werken of recreëren.  

Onafhankelijk, creatief en pragmatisch

Nee, wij hebben geen enkel belang bij leveranciers, producten of componenten. Eindgebruikers en het milieu, dat vinden wij wel belangrijk. Bij alle vragen voor advies kijken wij met een creatieve, onafhankelijke en pragmatische bril. We vragen kritisch door. Doen ter plekke onderzoek in alle technische ruimtes, van kruipruimte, ketelhuis tot dak. We verzamelen en analyseren data. En als dwarsdenkers zijn we niet bang om buiten de gebaande paden te gaan met creatieve oplossingen. In onze communicatie zijn we direct, open en eerlijk. En we hebben plezier in ons vak. Ook buiten kantooruren.

Met deze diensten bieden wij
onafhankelijk exploitatie advies op maat

Onderzoek & analyse

Met onderzoek en analyse komen we tot de kern van het probleem. En daarmee tot de meest duurzame oplossing. Onderzoek en analyse is soms papierwerk, zoals het verzamelen en interpreteren van data. Maar bovenal gaan we ter plekke inspecteren. We willen zien wat er staat, hoe het werkt en vooral ook hoe het samenwerkt. We gaan in gesprek met de technische dienst. En altijd met gebruikers van het pand: zijn er klachten of wensen? Wat kan beter? En omdat we er toch zijn, kijken we uiteraard gelijk of we slimme besparingen zien in het totale energieverbruik. Of we komen met tips hoe installaties voor ventilatie, verwarming of koeling beter kunnen worden ingeregeld, onderhouden en beheerd. Dat nemen we graag in het loopje mee. Onze inzichten van Onderzoek & Analyse leiden tot betere en duurzamere besluiten en daar profiteert iedereen van.

Advies & ontwerp

Op basis van onderzoek komen wij met Advies & Ontwerp voor optimalisatie, verbetering of verduurzaming van installaties. Klinkt mooi en dat is het ook. Soms blijkt een vervanging van €5000 niet nodig, maar kan de installatie na een reparatie nog vijf jaar mee. Daarmee voorkom je een desinvestering. Of we adviseren om jaarlijks de 250 luchtfilters in een hotel te reinigen in plaats van te vervangen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk en kan vele euro’s aan kostenbesparing opleveren. En soms adviseren wij toch een duurdere pomp met meer capaciteit te kopen, omdat de vraag naar tapwater structureel is gestegen. Dat leidt tot meer comfort en minder klachten bij de eindgebruikers.


We kijken verder, dieper en breder

In al onze exploitatie adviezen en ontwerpen voor betere energieprestaties en verbeteringen nemen wij altijd de totale levensduurkosten mee. En wij kijken verder, dieper en breder. Zoals bij een installatie voor ventilatie die niet meer voldeed aan het bouwbesluit. De mechanische afzuiging was goed voor 2000 M3/h, terwijl dat 4000 M3/h moest zijn. Ons advies bevatte aanpassingen van de installatie, maar ook mogelijkheden voor warmteterugwinning. Bijzonder fijn om hier een ontwerp voor te maken, de installatie aan te besteden en de uitvoering te begeleiden en te controleren.

Advies Abonnement

Een klacht? Een storing? Een klacht die niet goed is verholpen? Oorzaak lekkage of energiepiek achterhalen? Inspectie technische ruimte of specifieke installatie voor koeling, warmte of ventilatie? Hulp nodig bij offertes? Data voor informatieplicht RVO verzamelen? Voor elk advies in de exploitatiefase is ons Advies Abonnement ideaal. Samen maken wij een lijst met aandachtsgebieden en werkzaamheden. Daarna komen we voor een vast bedrag per maand, kwartaal of half jaar, direct in actie. Jouw prioriteit wordt onze prioriteit en we staan er wanneer je ons nodig hebt. Ook in de avond en in het weekend.

 

Wij staan altijd voor je klaar

Onze technisch adviseur staat je bij totdat de oplossing is gevonden. We zetten aanbestedingen uit, beoordelen offertes en geven de opdracht aan de beste installateur. We begeleiden en controleren de uitvoering en verzorgen de facturatie. Bij afwezigheid van technisch beheerders kunnen wij tijdelijk die rol vervullen.   

 

De voordelen van het DIA Exploitatie Advies abonnement

  • Een vast aanspreekpunt.
  • Maatwerkadvies wanneer jij dat nodig hebt.
  • Alles voor een vast bedrag.
  • Overzicht van werkzaamheden en resultaten.

 

Second opinion

Voor het checken van een offerte tot en een oordeel over een installatie. Of zekerheid dat alles wel volgens het bouwbesluit is uitgedacht en ontworpen. Daar is een second opinion voor. Ook bij twijfels over de werking van een installatie of het advies van installateur.

 

Een second opinion brengt risico's in kaart waardoor faalkosten en desinvesteringen worden voorkomen. Als u twijfels heeft over een berekening, tekening, bestek of calculatie, kijken wij graag met u mee. We toetsen op basis van normen, adviesbladen, berekeningen en onze jarenlange ervaring. Onafhankelijk en eerlijk, want ons enige belang is jouw belang en dat van de gebruikers van een gebouw. Je kunt altijd vooruit met ons deskundige, kritische en pragmatische advies.

Strategische denkkracht nodig in de exploitatiefase?

We ondersteunen technisch managers ook bij strategiebepaling, toekomstvisies, beleidsvorming, financiële onderbouwing en structurele verbetering van het installatiebeheer. Altijd komen we met verrassende adviezen die beter zijn voor installatie, mens, milieu en portemonnee. Een adviseur nodig aan je zijde? Wij kunnen technische denkkracht bieden.

Heb je een vraag of
wil je kennismaken?

Neem contact met ons op.

Hier zijn wij ook in gespecialiseerd

installatie-adviesbrandveiligheid-advies

Advies voor reparatie, vernieuwing, optimalisatie en verduurzaming

Trots op
onze projecten

Postillion Hotels
Nederland

Postillion

‘Duidelijkheid is een Handelsmerk van ons. Helder en beknopt.’

Marcel vertelt over
werken bij DIA Groep
Marcel2