Stel je een gebouw voor waar innovatieve managementsystemen gekoppeld aan technische installaties voortdurend eenvoudige en betekenisvolle informatie bieden over wat er binnen gebeurt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen, slimmere onderhoudsprotocollen voor installaties te ontwikkelen, een gezondere gebouwomgeving te creëren en uiteindelijk te leiden tot tevreden gebruikers. Denk nu eens aan een gebouw zonder analyses voor het monitoren van de systemen. Apparatuur gaat kapot, er zijn problemen met de luchtkwaliteit en de temperatuur, en energie-efficiëntie staat niet eens op de radar. Zonder concrete gegevens ontbreekt het u aan de informatie die u nodig heeft om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het kan zelfs zijn dat u ze helemaal niet ontdekt. Als u niet profiteert van data-analyse in gebouwen, bouwt of exploiteert u geen echt “slim gebouw”. En voor de hedendaagse aannemers, ingenieurs en gebouweigenaren is het realiseren van de mogelijkheden van slimme gebouwen essentieel voor succes.
Een slim gebouw realiseren via data analyses
Een echt slim gebouw combineert een gebouwbeheersysteem met intelligente data-analysesoftware die nuttige inzichten biedt voor onderhouds-, service- en efficiëntie mogelijkheden. Slimme data-analyse biedt, samen met een gebouwbeheersysteem, voordelen voor gebouweigenaren, zoals:
- Een hoogwaardige, systeembrede registratie van uw gehele bedrijfsvoering
- Zorgen voor lucht kwaliteitscontrole en een gezondere bouwomgeving
- Energie en energieverbruik besparen tijdens daluren of periodes met lage bezetting
- Het elimineren van verspilling door het dagelijkse systeemgebruik door middel van intelligente sensorgegevens
- Het bieden van begeleiding voor prestatieverbeteringen voor individuele assets
- We richten ons op installaties die echt gerepareerd moet worden en niet alleen op installaties die volgens een vast schema onderhoud nodig hebben
- Het bieden van geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en bruikbare resultaten.
Met andere woorden, slimme data-analyse biedt systeembrede mogelijkheden voor het ontwikkelen van efficiëntie, het creëren van een gezondere gebouw omgeving en het verbeteren van het comfortniveau voor gebruikers, terwijl de overheadkosten worden verlaagd.
Comfort garanderen en kosten verlagen
Luchtkwaliteit- en temperatuurgegevens kunnen waardevolle informatie onthullen voor het creëren van een gezonder gebouw. Er is [vaak] een grote kloof tussen het ontworpen en het daadwerkelijke, gemeten energieverbruik in gebouwen. Data-analyse is essentieel om die kloof te dichten. Hoewel energie-efficiëntie doorgaans een topprioriteit is voor gebouweigenaren, kan data-analyse ook worden gebruikt om de kosten op andere gebieden te stroomlijnen en te verlagen.
Onderhoud en reparatie transformeren
Preventief onderhoud is van onschatbare waarde voor de exploitatie van een efficiënt gebouw, maar niet al het routineonderhoud is echt noodzakelijk. Als gevolg hiervan verspilt u mogelijk tijd, geld en mankracht. Door slimme data-analyses in te zetten, kunt u de noodzaak van onderhoud en reparaties monitoren en identificeren voordat er storingen optreden. Dit betekent:
Betere toewijzing van middelen en middelen
Efficiëntere onderhoudsprocedures, inclusief geplande ritten en onderhoud rond bekende problemen en het vermijden van dure defecten en reparaties, Verlenging van de levensduur van uw installaties en bescherming van uw systemen tegen kostbare downtime.
In een tijd waarin efficiëntie een belangrijke economische en ecologische zorg is, is data-analyse in gebouwen belangrijker dan ooit tevoren. Nu geavanceerde software wordt toegepast op de dagelijkse gebouwactiviteiten, profiteren gebouweigenaren nu van de kostenbesparende voordelen van analyses. Dat moedigt het gebruik aan van een grote verscheidenheid aan verkrijgbare technologieën voor energiebeheer en informatiesystemen (EMIS) en voortdurende monitoring praktijken om deze energiebesparende mogelijkheden te helpen ontdekken en de prestaties van gebouwen op de lange termijn te verbeteren. Het resultaat: een echt slim gebouw dat in optima forma met de juiste, duurzame technische installaties geëxploiteerd wordt.
De DIA Groep heeft veel ervaring in advies bij renovatie en nieuwbouw als het gaat om slimme, duurzame installaties die gebruik maken van de juiste data analyses om een gebouw optimaal te laten functioneren. Met als hoofddoel – de eindgebruiker alle comfort bieden met elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen die voldoen aan de huidige duurzaamheids voorwaarden.