VDL 1019 sml

Marck Kolen

Adviseur

Super om met duurzaamheid en het welzijn van mensen bezig te zijn

"Als ik oude klasgenootjes tegenkom, zijn ze verbaasd: werk jij in de techniek? Ik had twee linkerhanden. Ik was ook honkvast en durfde mijn woonplaats Tilburg niet uit. Om van mijn onhandigheid af te komen, ben ik in Tilburg werktuigbouwkunde gaan studeren aan de Hogeschool. Bij toeval mocht ik stagelopen bij een leverancier van luchtbehandelingskasten waarna ik bij een installateur ging werken. Dat vond ik mooi: super om met duurzaamheid en het welzijn van mensen bezig te zijn."


Brug slaan als adviseur

"Werktuigbouw, energietechniek en detail engineering zijn nu mijn aandachtsgebied. Ik heb veel post-hbo opleidingen installatietechniek gedaan. Vanwege mijn adviesfunctie aan de Technische Dienst van het Maasstad Ziekenhuis houd ik me nu met legionellapreventie bezig. Daarnaast ben ik me ook aan het oriënteren op bouwfysica. Daar kan ik mooi een brug slaan tussen installatietechniek en bouwkunde. We zouden deze specialistische kennis kunnen inhuren, maar ik zie het als een mooie uitbreiding van het advieswerk van DIA Groep. Je bent nooit te oud om te leren en ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Stilstaan past niet bij me. En ook niet bij DIA Groep: we worden gestimuleerd om verder te leren en krijgen daar alle ruimte voor."

Het mooie is dat wij elkaar door dik en dun steunen als collega’s: heeft een klant ons nodig, dan staan we er.

Creatief en innovatief

"Bij de DIA Groep zijn we altijd met de nieuwste technologie bezig. In elk advies en ontwerp kijken we of het creatiever, slimmer, duurzamer, comfortabeler, efficiënter en goedkoper kan. Zo zitten we in elkaar en daarbij leggen we de lat hoog. Gelukkig, want ik wil ook altijd het beste voor de klant en de eindgebruiker van een gebouw."

 

Vrijheid

"Na 13 jaar detachering en 7 jaar projectleider bij een installateur, ben ik de advieswereld ingestapt na een goed en lang gesprek met Roy de Bruijn. De veelzijdigheid van opdrachten en omgevingen vind ik een grote plus van de DIA Groep. Ik kan zelf mijn tijd indelen en die vrijheid die ik mag nemen, waardeer ik enorm. Vrije tijd wordt steeds belangrijker voor me nu ik 50-plusser ben. Als ik in de flow zit, dan ga ik volle bak door en als mijn gezin me nodig heeft, dan ben ik er. Wat ik ook bijzonder vind, is dat niemand van ons langer dan een half uur in de auto hoeft te zitten om van huis naar kantoor te reizen. Iedereen werkt op een locatie dicht bij huis. Die reistijd en verloren energie kun je beter gebruiken voor klanten en je gezin. Ik doe nu samen met mijn vrouw vrijwilligerswerk bij een stichting die verwaarloosde Spaanse jachthonden redt. Dat geeft voldoening. En ik ben ook bezig om mijn eigen whisky stokerij te bouwen. Leuk om me in dit proces te verdiepen. Met techniek, geduld en liefde kun je een lekker glas whisky maken."

 

Voor elkaar

"We hebben echt een fijne groep collega’s. We sparren tussendoor veel met elkaar en er is ook altijd tijd voor iets gezelligs. Oog voor de mens en aandacht voor elkaar, waar we ook werken, dat kenmerkt onze cultuur wel. De kennissessies zijn interessant en de bedrijfsuitjes zijn bijzonder gezellig. En het mooie is dat wij elkaar door dik en dun steunen als collega’s: heeft een klant ons nodig, dan staan we er.”