VDL 1036 sml

Ralph Honkoop

Engineer

Sport is de rode draad in mijn leven

"Ruim 7 jaar geleden ben ik gestart bij DIA Groep. Ik houd mij bezig met het ontwerpen, berekenen, tekenen en calculeren van gebouwgebonden installaties. Het leuke aan mijn werk is dat ik werk aan het totaalplaatje. Uiteindelijk zie ik dat het ontwerp echt gemaakt is. Dat maakt mijn vak mooi."


Technische route

“Ik ben altijd nieuwsgierig geweest hoe dingen werken. En hoe ze bedacht zijn. Daarom heb ik ook gekozen voor de richting installatietechniek. Als jonge jongen was ik altijd al bezig met techniek. Ik volgde de MTS en stroomde door naar de HTS. Daarna deed ik praktijkervaring op bij verschillende installateurs. Volgens mij een sterke basis om een goede engineer te worden. Als je in de praktijk een fout maakt, word je daar direct mee geconfronteerd door monteurs die het product maken. Ik heb hier veel en snel geleerd. Daarna kwam DIA Groep op mijn pad.”

 

DIA Groep bood vastigheid en duidelijkheid

“Mijn zoon voetbalt al jaren samen met de zoon van collega Martijn. Na vele carpoolsessies naar uitwedstrijden en zaterdagen langs de lijn, kwamen we erachter dat we in dezelfde branche werkten. Bij mijn vorige werkgever had ik het naar mijn zin, maar ik kreeg geen vastigheid. Het contact met DIA Groep was snel gelegd. Ik had de ene week een sollicitatiegesprek en de andere week een contract. Duidelijk toch? Bij DIA Groep voel ik vrijheid in projecten en in de samenwerking met collega’s.”

Binnen het verenigingsleven ben ik altijd als vrijwilliger actief geweest.

Sport is de rode draad in mijn leven

“Golf, hardlopen, sportbowlen, tennis, voetbal en zwemmen. Ik adem al mijn hele leven sport. Binnen het verenigingsleven ben ik altijd als vrijwilliger actief geweest. Als grensrechter heb ik vele sprintjes langs de lijn getrokken. Of ik organiseerde zomerkampen. Tegenwoordig houd ik mij bij de zwemvereniging bezig met de communicatie. Mijn vrije tijd is dus snel gevuld door een drukke agenda. Gelukkig kan ik bij DIA Groep vier dagen in de week werken, waardoor ik tijd heb voor andere dingen en mijn gezin. En natuurlijk maken we ook wel eens overuren, maar altijd in overleg.”

 

What you see is what you get

“Typisch DIA Groep? What you see is what you get. Geen woorden, maar daden. We staan altijd voor elkaar klaar. En we zijn heel allround, dus je kunt altijd met een collega sparren over een vraag.”