Ik wilde nog steeds absoluut een opleiding in de elektrotechniek volgen. Toen ben ik overgestapt naar het Summa College in Eindhoven. Daar vond ik de opleiding die ik precies voor ogen had, die precies bij mij paste. In die vierjarige opleiding heb ik ook diverse stages doorlopen en bij de laatste stage bij Hoppenbrouwers Techniek ben ik blijven hangen en daar heb ik uiteindelijk in totaal negen jaar gewerkt. Tussendoor heb ik nog de opleiding Hogere Installatietechniek Elektrotechniek (HIT-E) gevolgd en afgerond. Ook andere relevante cursussen heb ik in combinatie met mijn werk opgepakt om zo een totaalpakket aan basiskennis op te bouwen als het gaat om elektrotechniek.
Project ervaring
In mijn vorige baan bestond mijn project portefeuille voornamelijk uit onderwijs- en overheidsprojecten met ook uitstapjes naar bijvoorbeeld een bioscoop, een paardencomplex tot een hoge woontoren. Ik ben toen eigenlijk via een project waar ik op werkte namelijk voor Avans, in aanraking gekomen met Sinis. Dat was een prettige samenwerking en in de jaren die daarop volgden, hebben we vaker op projecten samengewerkt. Zelfs nog tot begin 2023. Binnen Hoppenbrouwers had ik het laatste jaar mijn grenzen verlegd naar een ander type functie: ik bedoel meer richting opleiden en begeleiden van een projectteam met de nadruk op projectmanagement. Ik kwam erachter dat ik de techniek toch echt wel miste. Het was tijd voor een andere uitdaging buiten Hoppenbrouwers. Ik heb toen het initiatief genomen om in contact te treden met Sinis en daaruit is voortgevloeid dat ik nu part of the team ben in dit bedrijf.
Mijn verwachtingen
Ik zie mezelf als een allround engineer binnen het vakgebied elektrotechniek. Als ik nu een lichte voorkeur benoem, dan kan ik zeggen dat projecten in de utiliteitsbouw mij bijzonder aantrekken. Uit het verleden, als ik het heb over het aspect samenwerken, is mij wel duidelijk dat de match er moet zijn tussen alle betrokken partijen omdat bij gecompliceerde projecten het er juist op aankomt dat het delen van vakkennis belangrijk is, maar zeker ook het kunnen functioneren als team. Ik kan daarin prima mijn draai vinden als “allrounder” en ik pak die rol ook graag. Dit type functie sluit ook echt aan bij de opleiding HIT-E.
Omdat ik nieuwsgierig van aard ben, heb ik bewust de overstap naar Sinis gemaakt. Niet zozeer omdat ook hier een platte organisatie de manier van werken is wat ik prettig vind, maar eigenlijk meer omdat ik nu toe ben aan mijn tweede uitdaging als adviseur Elektrotechniek en ik voor mijn gevoel nog veel kan leren. Over zowel het vakgebied als het sociale aspect wat hier binnen Sinis echt wel een grote rol speelt: het werken in teamverband met je collega's, maar ook de manier waarop we met onze opdrachtgevers omgaan.
Sander in zijn vrije tijd
Ik ben heel blij met mijn verloofde. We wonen samen in Berkel-Enschot en zij zit in de gezondheidszorg als basisarts, maar is zich nu aan het specialiseren tot arts verstandelijk gehandicapten. We zijn alle twee best ook druk met ons eigen ding. Onze banen vergen voor ieder van ons best veel tijd, scherpte en focus als we aan het werk zijn. De tijd die we gezellig samen kunnen doorbrengen, moet voor ons ook vooral ontspanning bieden en heel relaxed zijn. Ik bedoel daarmee gewoon op de bank een Netflix serie kijken of een stedentrip maken. Ik ben vaak van ons tweeën net iets eerder thuis, dus om mijn imago van allrounder ook daar gestalte te geven, heb ik me gestort op het koken. En dat koken komt niet aan op techniek, maar op tijd een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. Die ook nog eens gezond en voedzaam is. Dat is mijn uitdaging thuis.